Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Стільникові репітери GSM повинні бути ліцензовані

Фахівці з радіочастотного моніторингу УДЦР, Департаменту державного нагляду НКРЗІ і співробітники правоохоронних органів в ході перевірки виявили незаконно діючі підсилювачі сигналу стільникового зв'язку, що знижують якість мобільного зв'язку.



Підсилювач, або стільниковий репітер GSM , як правило, використовують для поліпшення покриття мереж зв'язку в місцях з поганим проходженням радіохвиль, перш за все в напівпідвальних офісних приміщеннях, кафе, ресторанах, підземних паркінгах і т. П. Неправильна їх встановлення та експлуатація, а також низька якість цього виду продукції можуть заважати стабільній роботі базових станцій.

В ході перевірки було встановлено, що часто це обладнання встановлюється і експлуатується неправильно, і заважає стабільній роботі базових станцій. Це пов'язано з тим, що зовнішня антена репітера GSM (підсилювача) не тільки отримує, але і передає сигнал, значно посилений, до найближчої базової станції. Якщо система налаштована неправильно, що випромінюється сигнал стає причиною інтермодуляційних перешкод (тріска, свисту, булькання і шумів в мобільному телефоні). При цьому великі рівні сигналів «засліплюють» ретранслятор, а в ряді випадків блокують приймач базової станції.

Український державний центр радіочастот (УДЦР) звертає увагу користувачів на те, що репітери GSM є складним радіоелектронним пристроєм і вимагають ретельного підбору, налаштування та якісного монтажу. Крім того, УДЦР нагадує, що відповідно до законодавства експлуатація репітерів GSM стільникового зв'язку мають розміщуватись виключно на підставі ліцензій та дозволів на експлуатацію РЕЗ.

Як відомо, кодексом України про адміністративні правопорушення (ст.146) встановлена ​​відповідальність за порушення правил експлуатації радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв будь-якого виду і призначення.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Репитер KW20A-DCS (Lintratek)