Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

НКРЗІ розраховує на проведення двох 4G тендерів в діапазонах 2600 МГц і 1800 МГц восени 2017р

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) розраховує, що восени 2017 року проведено два тендери на впровадження зв'язку 4G в діапазонах 2600 МГц і 1800 МГц.

#4G
"Зараз ми ведемо переговори з усіма трьома операторами. Є компромісний варіант, який передбачає розподіл спектра 1800 МГц між діючими операторами таким чином, щоб не нашкодити їх 2G бізнесу. А саме, 15 + 15 МГц - lifecell, 20 + 20 МГц -" Vodafone -Україна "і 25 + 25 МГц -" Київстар ", що співвідноситься з кількістю їхніх абонентів. | "Repeater GSM"

Ці частоти будуть виставлені на конкурс, але кожен з цих мобільних операторів буде мати первинне право придбання даних лотів. Крім цих трьох блоків будуть виставлені 3 блоки по 5 + 5 МГц, які будуть вільні для придбання для всіх учасників ринку. у тому числі для нових гравців "

"Процес по діапазону 2600 МГц вже рухається. Ми вже запустили узгодження з урядом за ціною і механізмом. Думаю, що восени цього року ми проведемо тендер. Як тільки буде узгоджена з операторами модель по діапазону 1800 МГц, ми готові так само швидко провести всі необхідні зміни і узгодження ", - уточнив глава НКРЗІ, додавши, що розвивати 5G Україна зможе не раніше 2019-2020 року, коли надійде в продаж обладнання для даного типу зв'язку.

Як повідомлялося, "Київстар" запропонував НКРЗІ розподілити частину своїх частот в діапазонах 1800 МГц між "Vodafone Україна" і lifecell для впровадження зв'язку 4G. Натомість компанія просить у регулятора впровадити технологічну нейтральність і провести рефармінг, що дозволило б вивільнити "технічні" смуги, які використовуються для "розмежування" ліцензованих діапазонів різних операторів. Також планується, що "Київстар" отримає 25% від стартової вартості лотів за даними частотам.

Раніше компанія "ММДС Україна" звернулася до НКРЗІ з готовністю віддати державі право на користування половиною своїх частот в діапазоні 2600 МГц в обмін на компенсацію, еквівалентну до 25% вартості 4G-ліцензій на ці частоти, при обгрунтуванні даних витрат. Найбільші українські мобільні оператори - "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell раніше відзначали, що вважають таку компенсацію прийнятною

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Репитер KW20A-DCS (Lintratek)