Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Бажаєте поліпшити прийом сигналу мобільного?


Для багатьох людей, їх будинок, також є місцем роботи. І для них актуально бути завжди на зв'язку. Провідна телефонія - хороший спосіб зв'язку, але досить дороге задоволення, та й не скрізь можна поставити стаціонарний телефон. А без цього телефону і не йдеться про повноцінний Інтернет, варіанти з електричними проводами не розглядаються, адже в даному випадку не працює IP-телефонія.

В такому випадку на допомогу приходить мобільного зв'язок. Але і з нею часом не все так гладко, як здається. Частоти, на яких працюють базові станції та мобільні телефони, дуже сприйнятливі до різного роду зовнішніх впливів. Про них ми зараз і поговоримо, це необхідно для розуміння суті проблеми, адже, перш ніж вирішувати задачу, треба зрозуміти, в чому полягає проблематика даного питання.

1. "У дворі з'явився будинок"

На заваді для прийому сигналу мобільного телефону може стати споруда висотного будинку в вашому дворі. Будинок - це дуже велика перешкода, яке впливає на якість прийому сигналу.

2. "Ремонт"

Ви почали капітальний ремонт і обнесли фасад свого будинку металевими або пластиковими панелями, проклали додатковий ряд цегли або спеціальні утеплювачі, завдали тонуючу плівку на стекла. Все це значно послаблює сигнал. Як окремо, так і в сукупності. Маючи впевнений прийом сигналу від базової станції, ви можете або його погіршити до критичного рівня, або втратити взагалі. Йдеться про зв'язок всередині приміщення, далеко від вікон. Тонування вікна, звичайно, теж послаблює сигнал, але ловити біля нього ще буде. Негативно вплив на сигнал надає установка металопластикових вікон.

Якщо вас ці аргументи не переконали і ви все одно збираєтеся його робити, то варто задуматися про те на скільки сигнал ослабне після ремонту все залежить від матеріалу, який буде використовуватися в ремонті. Коефіцієнт загасання сигналу може складати близько 20-40 одиниць. Чим більше металу, тим він більше. Тонування скла також вносить свою лепту - 3-5 одиниць. Якщо грамотно підійти до питання ремонту є всі шанси звести втрату сигналу до мінімуму.

Хтось скаже, що мобільний сигнал не перешкода для ремонту. Може воно і так, але якщо ви все ж вирішите забезпечити себе якісним сигналом вам слід знати, що це може стати для вас проблемою.

3. Радиотелефон

Чи було у вас таке, що під час розмови вас раптом несподівано обірвали? Безсумнівно, таке бувало. У цьому бувають, винні і звичайні радіотелефони. Справа в тому, що деякі з них працюють в 900 МГц діапазоні. Сертифіковані радіотелефони перешкод вносити не повинні, або лише мінімально позначатися на роботі стільникового зв'язку. Але практика часто розходиться з теорією. Зафіксовані випадки, коли привезені телефони так званого «китайську якість» перевищували зазначені для такого класу телефону санітарні норми і норми по використанню частотного ресурсу. Також народні умільці значно збільшують їх потужність, що негативно позначається на роботі мобільних апаратів, не кажучи вже про людину.

4. Сезонно-тимчасові проблеми

Справа в тому, що проблеми, характерні для радіотелефонів, властиві й інших побутових приладів, що працюють в 900/1800 діапазоні. Як приклад можна привести: дистанційні камери зовнішнього спостереження, які включаються лише в певний час, різні GSM-модеми, які можуть створювати навантаження на мережі стільникових операторів і інші несанкціоновані прилади.

Також на рівень сигналу можуть впливати різні погодні умови, пори року, різні опади: дощ, туман, сніг; так само яскраво світить і гріє землю сонечко може стати причиною погіршення сигналу.

Шляхи вирішення проблем з покриттям стільникового зв'язку:


1. Селективний репітер-ретранслятор

Якщо спробувати пояснити принцип дії репітера в двох словах, то можна зробити висновок наступну формулу: «прийняв-підсилив-передав далі». Ось так приблизно функціонує даний пристрій. Воно складається з самого репітера, спрямованої антени, і кругової антени. Сигнал приймає зовнішня, спрямована антена ретранслює сигнал на репітер GSM, де сигнал посилюється і транспортується по кабелю на антени. Найефективніший на сьогоднішній спосіб посилення мобільного зв'язку.

2. Зовнішня антена

У кожного мобільного апарату є своя, рекомендована заводом-виробником (найчастіше їм же і випускається) зовнішня антена. Якщо в результаті ремонту по телефону стало значно гірше говорити, можна рекомендувати придбати таку антену і вивести її за скло. Габарити їх невеликі, а довжина кабелю дозволяє класти мобільний телефон на відстані понад метр / двох від самої антени (втім, за точними даними краще звертатися до продавця). Також це можна зробити в якості профілактики, і подивитися, чи є зміни в кращу сторону.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Репитер KW20A-DCS (Lintratek)